Ed Pellens Hout en Bouw & PSproducties © 2018

Home

Zelfde bouwwerk als links echter nog niet afgewerkt.

Stijl en regelwerk van duurzaam verbouwd naaldhout.

Houtskeletbouw recreatie woning

Gevelbekleding en kozijnen uitgevoer in western red cedar

Detail overdekt terras


Houtskeletbouw en verwarming

Wandverwarming

Bij het afbouwen van houtskeletbouw kan heel eenvoudig lage temperatuurverwarming worden toegepast door gebruik te maken van bouwbiologische Fermacell gipsvezelplaten met voorgemonteerde wandverwarming. Door het grote warmteafgifteoppervlak is wandverwarming energiezuinig. Het systeem en de Fermacell gipsvezelplaten vormen één geheel waardoor er snel en schoon gewerkt kan worden. Het systeem is goedgekeurd door het Oostenrijks Instituut voor Bouwbiologie en bouwecologie.


Wand- en plafondkoeling

In de warme zomermaanden kan met de hulp van een warmtepomp koel water door de buizen worden gepompt waardoor een aangenaam koel binnenklimaat ontstaat. Ook dit systeem is uitstekend te verwezenlijken met houtskeletbouw. Ook het aanbrengen van een koelsysteem in het plafond is mogelijk. Juist voor zolders kan dit van grote waarde zijn.


Vloerverwarming

Als u vloerverwarming wenst, kunnen wij dit ook voor u realiseren. Het systeem heeft een zeer lage opbouwhoogte van slechts 20 millimeter waardoor het in vrijwel elke situatie gerealiseerd kan worden. Ook dit systeem is energiezuinig.

Zonne-energie

Met zonnepanelen op uw dak kunt u deels in uw eigen energiebehoefte voorzien. Als u gaat bouwen, verbouwen of renoveren, is het goed deze mogelijkheden te toetsen op haalbaarheid aangezien de milieuvoordelen groot zijn, de energieprijzen blijven stijgen en de zon een duurzame energiebron is.


Hoe werkt een zonnepaneel?

Een zonnepaneel is dichtbezet met zonnecellen. Die cellen kunnen zonlicht omzetten tot een elektrische spanning. Dat kan doordat een cel is opgebouwd uit een laag met negatieve elektronen en laag met positieve elektronen. Die twee lagen zijn van elkaar gescheiden. Schijnt de zon op de cel dan kunnen de elektronen zich vrij gaan bewegen. De positieve elektronen willen naar de negatieve elektronen en omgekeerd. Maar dat wordt verhinderd door de scheidingslaag. Door de twee lagen met een draadje met elkaar te verbinden kan dit wel en is er sprake van een stroomkring. Plaats een lampje in deze stroomkring en het lampje gaat branden. Zo zijn de vele zonnecellen op een paneel in staat gelijkspanning op te wekken. Na omvorming naar 230 volt wisselspanning, kan zonnestroom onze lampen laten branden.Verwarmen met de zon

Met een zonneboiler kunt u met zonne-energie uw woon- of praktijkruimte verwarmen. Met een zonneboilercombi kunt u ook uw tapwater met zonne-energie verwarmen en in veel gevallen kunt u subsidie ontvangen van de overheid. Het is goed over deze mogelijkheden na te denken als u bijvoorbeeld een praktijkruimte laat bouwen of een aanbouw realiseert. Als u snel wilt weten of er in uw gemeente ruimte is voor subsidie, vult u hier uw gegevens in.


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler werkt met een zonnecollector die op het dak van uw woning wordt opgesteld. De zonnecollector is gemiddeld drie vierkante meter groot. Het water wordt in de collector door de zon opgewarmd tot maximaal 90 graden. Mocht deze temperatuur niet worden gehaald, dan wordt het water naverwarmd door geiser of cv-ketel. Ook als de zon niet volop schijnt, doet een zonneboiler zijn werk. Dat betekent dat u ook in het najaar en de winter profiteert van uw zonneboiler.