Over ons

Ed Pellens
Hout & Bouw

Ed Pellens Hout & Bouw is een timmer- en bouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in houtbouw, houtskeletbouw, timmerwerk en onderhoud. Of het nu gaat om tuinhuis, praktijkruimte, Douglas terrasoverkapping, buitenkeuken of klassieke paneeldeur, ik maak het voor u.

0 +
Voltooide projecten
0 +
Klanten

Ambachtelijk houtwerk

Hout biedt als materiaal eindeloze mogelijkheden

Geen enkel materiaal heeft de natuurlijke en warme uitstraling van hout. Daarnaast is hout duurzaam, want tijdens de groei wordt koolstofdioxide opgenomen in plaats van uitgestoten zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij de productie van steen of beton.

Statafel
Daklicht kopie
Teak dek

Sinds 2008 heeft Ed Pellens Hout & Bouw projecten gerealiseerd door heel Nederland.

Onze werkwijze

Wij verzorgen het complete  bouwtraject voor u, van ontwerp tot oplevering, met uitzondering van de vergunningaanvraag. Allereerst inventariseer ik uw wensen en bespreken we de ruimtelijke en technische mogelijkheden. U ontvangt een heldere offerte. Na akkoord wordt de bouw in gang gezet en wordt uw idee werkelijkheid.

Klassieke houtbouw

Onder houtbouw verstaan wij het vervaardigen van klassieke vakwerkframes en post and beam constructies. Dit soort frames worden steeds meer  toegepast als stoere draagconstructie voor overkappingen en overdekte terrassen. Ook voor een tuinkantoor of tuinhuis is het gebruik van een vakwerkframe een fraaie oplossing en geeft het een heel eigen uiterlijk. De vakwerk of post and beam constructies worden traditioneel uitgevoerd in eiken en Douglas. Voor de verbindingen kan gekozen worden voor klassieke pen-en-gatverbindingen.

Klassieke houtbouw is een lust voor het oog en uitstekend geschikt voor het bouwen van bijvoorbeeld uw buitenkeuken, poolhouse, overdekt terras, schuur of praktijkruimte. In geval van een buitenkeuken wordt de keuken handgemaakt en maak ik ter plekke het werkblad van hout, beton of ander gewenst materiaal. Heeft u vragen of wilt uw weten of uw idee haalbaar is? Neem dan contact met ons op.

In 2008 ben voor mijzelf begonnen met Ed Pellens Hout & Bouw. Ik hou van mijn ambacht en dat ziet u terug in al mijn producten; van handgemaakte paneeldeur tot compleet poolhouse, inclusief keuken. De foto’s op deze website zijn daar getuige van. Heeft u vragen? Neem dan contact met mij op 035-6975135 of 06-15032427. U kunt ook mailen op info@edpellens.nl.